link: /reserveer-uw-fiets

De mooiste fietsroutes door Zeeland

Fietsverhuur Zeeland weet als geen ander wat de mooiste fietsroutes van Zeeland zijn, dus wij geven u graag een paar tips. Huur een fiets bij Fietsverhuur Zeeland en ga een actief dagje uit.

Fietsknooppuntensysteem, eenvoudiger kunnen we het niet maken

fiets huren zeeland sfeerfoto 11Het fietsknooppuntensysteem van Zeeland is een zeer uitgebreid fietsknooppuntennetwerk waarbij u van nummer naar nummer fietst. Langs de weg staan kleine bordjes met nummers die u eenvoudig kunt volgen en die leiden naar een knooppunt. Op deze knooppunten staat een kaart van de omgeving zodat u zelf kunt kiezen naar welk volgende nummer u gaat fietsen. Bent u onderweg even de weg kwijt, bekijk dan de routes in de gratis Zeeland App of neem voor de zekerheid een kaart mee.

Extra handigheidje van Zeeland: op een aantal borden staat een windvaan, zo kunt u zelf kiezen of u “in de wind” of “uit de wind” wilt fietsen.

Fietsroute voor de kinderen

fiets huren zeeland sfeerfoto 07Speciaal voor de kinderen zijn een aantal leuke kinderroutes uitgestippeld. Deze fietsroutes voor kinderen leiden niet alleen langs de mooie plekjes van Zeeland, maar komen ook langs een aantal attracties.

Neem bijvoorbeeld de kinderroute “de Kop van Schouwen”, een route van 13, 16 of 30 kilometer rondom Burgh-Haamstede .

Onderweg kunnen de kinderen de uitkijktoren beklimmen in het bos van Westenschouwen of op zoek gaan naar de verscholen bunkers in de duinen. In Burgh-Haamstede zitten vele leuke restaurants waar u na de fietstocht bijvoorbeeld een smakelijke pannenkoek kunt eten.

Pitstop bij een wijngaard

Bij het maken van wijn wordt veelal aan Frankrijk, Duitsland en Italië gedacht, maar wist u dat wij in Zeeland ook een bekende wijngaard hebben? Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor maakt al jaren uitstekende Zeeuwse wijnen van druiven uit hun eigen wijngaard en levert onder andere aan de businessclass van de KLM. Bij de wijnhoeve zit een proeflokaal waar u onder het genot van een hapje of kleine maaltijd de wijn kunt proeven. In de boerderijwinkel zijn de wijnen te koop evenals diverse andere streekproducten.

Tip van Fietsverhuur Zeeland: combineer een teamuitje, weekendje weg met vrienden of een familieweekend met een mooie fietstocht en sluit deze af met een wijnproeverij.

Mountainbikeroute door Westenschouwen

mountainbike huren 01In Westenschouwen, gelegen net onder Burgh-Haamstede , ligt een uitdagend mountainbike parcours. Dit parcours van ruim 6 kilometer leidt u door de Zeeuwse bossen en het grootste duingebied van Zeeland. De uitdagende rit met vele single tracks, steile klimmetjes en technische afdalingen is zowel voor de geoefende als startende mountainbiker een aanrader. De route wordt goed aangegeven aan de hand van zwarte en oranje pijlen en start bij Boswachterij Westenschouwen aan de Adriaan van de Weydeweg.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct een fiets reserveren, neem dan contact met ons op.

 

Fietsen tussen Grevelingen en Oosterschelde Fietsen tussen Grevelingen en Oosterschelde

 

Uitwaaien langs het water van Zeeland Uitwaaien langs het water van Zeeland

Door de duinen van Schouwen-Duiveland Door de duinen van Schouwen Duiveland

 

Van Zeelandbrug naar Oosterscheldekering Van Zeelandbrug naar Oosterscheldekering

Wilt u direct een fiets huren?

Nu met gratis fietskaart & pechhulp

Direct fiets huren